User Experience Design

Nspyre unieke speler in de markt door aanbieden totaalpakket van techniek en User Experience Design.

(Mobiele) apps, websites en overige software worden meer en meer complex. Zowel op het gebied van technologie als de interface. Waar het voorheen de conventie was dat de gebruiker zich aan het product aanpast, wordt het steeds meer gemeengoed dat deze gebruiker zelf bepaalt of iets wel of niet aan zijn of haar wensen en/of eisen voldoet. 

Als we het dan hebben over User Experience hebben we het over de totale beleving van de gebruiker tijdens en na het gebruik van een technische oplossing. Met de totale beleving bedoelen we de introductie tot en met gebruik op lange termijn. Vaak wordt er bij de term UX alleen gedacht aan hoe het eindproduct er visueel uit ziet, de link met een interface wordt hierbij al snel gemaakt. Echter gaat het bij UX om het geheel, de beleving van de gebruiker, het gebruiksgemak en de context waarin de gebruiker zich bevindt.

Een User Experience Designer ontwerpt deze beleving voor de gebruikers. Hierbij wordt rekening gehouden met de behoeften van de gebruikers in combinatie met de doelstellingen van de opdrachtgever. Bij een goede gebruikersbeleving heeft de gebruiker een betere ervaring bij de interactie met het product en zal het prettiger zijn om er mee te werken. Bij User Experience gaat het onder andere om de interactie tussen gebruiker en product. Omdat de interface is ingericht naar het verwachtingspatroon zal er een positieve ervaring worden opgedaan bij het gebruik hiervan.

Wat levert het op?
Een goede beleving bij het product is natuurlijk leuk voor de gebruiker, maar wat levert het nu daadwerkelijk op?

  1. Meer inkomsten door een onderscheidende gebruikerservaring die optimaal past bij de gebruikersworkflow
  2. Kostenbesparing door lagere trainingkosten en minder installatie en servicekosten
  3. Versnellen product ontwikkeling door in een keer de juiste functionaliteit op de juiste manier te ontwikkelen
  4. Hogere gebruikerstevredenheid door snellere taakuitvoer, minder fouten en kortere leercurve


User Experience design bij Nspyre

Nspyre heeft zowel de UX design kennis als de software realisatie competenties in huis om bruikbare producten te creëren. Onze UX Designers hebben diepgaande kennis van het technische automatisering domein. Hierdoor kunnen ze snel van start en weten ze de weg te vinden in uw multidisciplinaire ontwikkel omgeving. Het Nspyre UX team herbergt het volledige scala van UX design vaardigheden: van user research tot interaction design en visual design tot consultancy.

UX kennis in uw bedrijf?
Ziet u knelpunten in uw organisatie op het gebied van (mobiele) applicaties en overige software? Zijn deze knelpunten van technische aard of speelt het gebruik hierin een rol? Een of meerdere van onze specialisten komen graag met u praten over de inzet van User Experience Design in uw organisatie. Wij analyseren zowel de doelgroep als de organisatie doelstellingen en creëren hiermee een optimale gebruikerservaring.

Neem voor meer info contact op met Bas Caljouw

Telefoon +31-88-8275100
Email      bas.caljouw@nspyre.nl

Tags: web ux

Nspyre Tech Cloud

requires Flash Player 9 or better.