User Experience Design

Nspyre unieke speler in de markt door aanbieden totaalpakket van techniek en User Experience Design.

(Mobiele) apps, websites en overige software worden meer en meer complex. Zowel op het gebied van technologie als de interface. Waar het voorheen de conventie was dat de gebruiker zich aan het product aanpast, wordt het steeds meer gemeengoed dat deze gebruiker zelf bepaalt of iets wel of niet aan zijn of haar wensen en/of eisen voldoet. 

Als we het dan hebben over User Experience hebben we het over de totale beleving van de gebruiker tijdens en na het gebruik van een technische oplossing. Met de totale beleving bedoelen we de introductie tot en met gebruik op lange termijn. Vaak wordt er bij de term UX alleen gedacht aan hoe het eindproduct er visueel uit ziet, de link met een interface wordt hierbij al snel gemaakt. Echter gaat het bij UX om het geheel, de beleving van de gebruiker, het gebruiksgemak en de context waarin de gebruiker zich bevindt.

Een User Experience Designer ontwerpt deze beleving voor de gebruikers. Hierbij wordt rekening gehouden met de behoeften van de gebruikers in combinatie met de doelstellingen van de opdrachtgever. Bij een goede gebruikersbeleving heeft de gebruiker een betere ervaring bij de interactie met het product en zal het prettiger zijn om er mee te werken. Bij User Experience gaat het onder andere om de interactie tussen gebruiker en product. Omdat de interface is ingericht naar het verwachtingspatroon zal er een positieve ervaring worden opgedaan bij het gebruik hiervan.

Wat levert het op?
Een goede beleving bij het product is natuurlijk leuk voor de gebruiker, maar wat levert het nu daadwerkelijk op?

1. Besparing tijdens ontwikkelfase:
- Minder nacalculatie. 
- Beperking ontwikkeling irrelevante functionaliteiten. 

2. Besparing tijdens introductie:
- Minder trainingskosten. 
- Betere acceptatie gebruiker. 
- Kortere leercurve van product. 

3. Besparing tijdens gebruik:
- Minder foutieve invoer. 
- Snellere taakafhandeling door intuïtievere bediening.  

User Experience Design bij Nspyre
De UX afdeling van Nspyre bestaat uit drie professionals: Frank de Jong, Tim de Boer en Bart van Woensel. De afdeling benadert opdrachten vanuit een UX oogpunt en maakt Nspyre hiermee een unieke speler de markt. Door het aanbieden van een totaalpakket met aan de ene kant uitstekende technische kennis om allerhande applicaties te ontwikkelen, en aan de andere kant een effectieve gebruikers benadering is Nspyre in staat om een nieuwe standaard weg te zetten als het gaat om de ontwikkeling van technische applicaties.

UX kennis in uw bedrijf?
Ziet u knelpunten in uw organisatie op het gebied van (mobiele) applicaties en overige software? Zijn deze knelpunten van technische aard of speelt het gebruik hierin een rol? Een of meerdere van onze specialisten komen graag met u praten over de inzet van User Experience Design in uw organisatie. Wij analyseren zowel de doelgroep als de organisatie doelstellingen en creëren hiermee een optimale gebruikerservaring.

Neem voor meer info contact op met Erlend Albers:
M. 06 30 530 830
E. erlend.albers@nspyre.nl

Groeten,

Frank, Tim en Bart.

 

Tags: web ux

Nspyre Tech Cloud

requires Flash Player 9 or better.