* Nspyre * Making technology matter
* Nspyre * Making technology matter
Volg hier op 29 juni van 12:00 uur LIVE het WK wielrennen
Live Cycling Performance

Beleef het NK Wielrennen met Bobbie!

Tijdens het NK Wielrennen in Ootmarsum kan je via #metbobbie alles volgen. Achter de schermen, de voorbereiding en de wedstrijd. Dit laatste zelfs met live cycling performance

Wielrenner Bobbie Traksel wil met een nieuw concept werken aan meer interactie met het publiek. De oud-winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne is hiervoor een partnership aangegaan met Nspyre, die een Live Performance applicatie heeft ontwikkeld. Tijdens het NK Wielrennen in Ootmarsum op zondag 29 juni 2014 zal Traksel voor het eerst in realtime te volgen zijn via een pilot van deze applicatie.

Met de Live Performance applicatie zijn onder andere Traksels positie op het parcours, zijn hartslag en zijn snelheid voor iedereen in realtime te volgen tijdens de wedstrijd. Daarnaast zal een social media-team hem het weekend van het NK Wielrennen op de voet volgen, vanaf de voorbereiding tot aan de finish.

Bobbie Traksel wil met deze innovatieve benadering het wielrennen vernieuwen: "Samen met een aantal bedrijven willen we de mogelijkheden van de sport laten zien, zowel online als offline. We willen een nieuwe relatie gaan opbouwen met mijn volgers en ze verbinden aan een prachtige sport, aan elkaar en aan mijn partners en hen nieuwe ervaringen en mogelijkheden bieden. Op deze manier hanteren we een nieuwe aanpak en werken we aan de toekomst van de sport".

Het enthousiasme van Traksel heeft Nspyre aangezet tot het ontwikkelen van de Live Cycling Performance applicatie. Projectleider Maarten Fekkers van Nspyre: "Nspyre is een innovatief bedrijf op het gebied van technologie en al snel hadden we volop ideeën om het systeem te ontwikkelen en uit te breiden. Op 29 juni geven we media en volgers een uniek kijkje in de wielersport."

Traksel maakte afgelopen week al meerdere sponsoren bekend via zijn social media (Stevens, BBB Cycling, Cole Wheels, Bioracer) en vandaag maakte hij bekend dat dus ook Nspyre zich aan het project heeft verbonden.

Aankomende week start de campagne waarmee Bobbie Traksel straks tijdens het NK Wielrennen maar ook vanaf nu al op de voet te volgen is: 'Koers mee #MetBobbie'. Zoek op #MetBobbie op Facebook en Twitter voor de laatste updates.

Deze unieke ervaring wordt mede mogelijk gemaakt door;

STEVENS is één van de toonaangevende fietsfabrikanten in Duitsland met het hoofdkantoor in Hamburg. Het assortiment omvat race, cyclocross, stadsfietsen, trekking fietsen, mountainbikes, pedelecs, e-bikes en kinderfietsen. Ze zijn handgemaakt en van hoge kwaliteit, lichtgewicht, aantrekkelijke prijzen en vooral duurzame fietsen. STEVENS fietsen worden verkocht in meer dan 30 landen.

Lees meer

STEVENS ondersteund vele atleten en teams, zowel nationaal als internationaal. Dit geldt ook voor succesvolle en bekende cyclocross, weg, mountainbike en triathlon teams. Op STEVENS fietsen werden talrijke titels gewonnen: een triatlon wereldkampioen, zes wereldkampioenschappen veldrijden, een wereldkampioenschap tijdrijden, evenals vele nationale en internationale prijzen in de cyclocross, weg en baanwielrennen. Topsporters als Marianne Vos, Hanka Kupfernagel, Niels Albert, Amber Neben, Stefan Nimke, Daniel Unger, Lisa Norden, Jens Schwedler en vele anderen hebben hun succes bij WK's op een STEVENS fiets bereikt.

Bezoek de website voor meer info, of volg Stevens op Facebook

BBB heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een merk dat veel meer levert dan alleen fietsonderdelen. Ruim 1500 producten verdeeld over meer dan 40 productgroepen zijn verkrijgbaar in 43 landen. In het assortiment vind je bijna vrijwel elk denkbaar fiets-gerelateerd product. Van fietskleding tot accessoires en onderdelen.

Lees meer

BBB heeft het grote voordeel als bedrijf uit de fietsindustrie zijn thuisbasis te hebben in Nederland, het land met meer fietsen dan inwoners. Zeggen dat fietsen een onderdeel is van het gewone leven, is nog zwak uitgedrukt. Fietsen zit gewoon in het bloed. Dit natuurlijke voordeel is één van de belangrijkste factoren in de visie en gedrevenheid om betere fietsproducten te maken voor elk soort fietser.

Als een prototype nog niet klaar is voor productie, wordt het gewoonweg niet geé¯ntroduceerd tot het is verfijnd en verbeterd en klaar is om te gebruiken in de praktijk. Dit levert producten op die de zwaarste omstandigheden overleven op de fietsen van onze testers of van profs in het internationale circuit. De uiteindelijke testresultaten zijn goed en zonder er om heen te draaien: de producten zijn goed en zonder onnodig franje.

Van fietskleding tot accessoires en onderdelen. Of je een doorgewinterde prof bent, een door-weer-en-wind stoempende forens of een recreatieve fietser. Wat je ook zoekt om nog lekkerder te kunnen fietsen, BBB heeft een passend kwalitatief hoogwaardig product met zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Van helmen die zo goed zijn dat ze worden gedragen door renners in het World Tour-peloton tot schijfremblokjes waar ze tests mee winnen. Kortom, BBB producten zijn voor elke fietser.

Bezoek de website voor meer info, of volg BBB op Twitter or Facebook

Het creëren van een superieur wiel is niet zo gemakkelijk, het wiel is misschien wel het meest ingewikkelde deel van de fiets. Elk los component - hub, rim, spaak - moet aan de hoogste standaard voldoen. Van daaruit kunnen we aan de samenstelling van de complete wielen beginnen. Het doel van Cole is om de maximale balans tussen kracht en gewicht te bereiken en om de beste te zijn in wat ze doen.

Bezoek de website voor meer info, of volg Cole op Twitter or Facebook

Aerodynamica, biomechanica, spiercompressie, het zijn allemaal termen die vandaag de dag gemeengoed zijn geworden. Men kan er niet meer omheen: topsport is een exacte wetenschap. Dit is echter niet altijd zo geweest. Toen Bioracer in 1984 startte met de ontwikkeling van een biomechanisch fietsmeetsysteem, kon men niet vermoeden dat wielrennen en technologie 25 jaar later op zo'n doortastende manier hand in hand zouden gaan.

Lees meer

Sinds de dag de profs het biomechanisch meetsysteem in de armen sloten, is Bioracer een hot item in de wielerwereld. Die dag werd duidelijk dat Bioracers wetenschappelijke benadering een verschil kon maken tussen winst of verlies. De tijd staat niet stil, en Bioracer heeft ook niet stilgezeten. Ondertussen zijn talrijke innovaties door en dankzij ons succesvol in de wielersport geé¯ntroduceerd. Het gebruik van Lycra, de allereerste naadloze zeem, naadloze aeropakken, het zijn slechts enkele van de vele innovaties die de renners nog steeds met veel succes gebruiken. Innoveren zit in de genen van Bioracer. Het is die constante drang naar verbetering die ons goed maakt in wat ze doen: fietsprestaties verbeteren.

Bezoek de website voor meer info, of volg Bioracer op Twitter or Facebook

Beebikes is een fietsenwinkel in Kapelle. Om inspiratie op te doen of net die spullen te vinden die je nodig hebt, moet je even binnenstappen bij Beebikes waar men een assortiment kent van vele internationale topmerken. Binnen de Benelux staat Beebikes bekend als het servicecentrum van Magura voorvorken en remsystemen.

Lees meer

Ze zijn door de fabriek van Magura sinds 2007 aangesteld als het servicecentrum voor de Benelux. In de winkel zelf zijn naast racefietsen en mountainbikes ook alle nevenartikelen zoals kleding, sportvoeding, schoenen en reserve onderdelen te vinden. De werkplaats is uitgerust met kundige monteurs die beschikken over kennis van alle technische items die er op mountainbike en racefiets gebied te krijgen zijn.

Bezoek de website voor meer info, of volg Beebikes op Twitter.

Bij Vredestein hebben ze alle kennis, ervaring en technologie samengebracht in het Global R&D Centre van Apollo Tyres in Enschede. Meer dan honderd R&D-specialisten uit verschillende werelddelen werken daar samen aan de ontwikkeling van de banden voor de toekomst. De ervaring die Vredestein heeft met autobanden voor verschillende toepassingen helpt enorm om steeds betere fietsbanden te maken.

Lees meer

Met een unieke ontwerp filosofie (Sensibilité ) ontwikkelen ze fietsbanden die de zintuigelijke fietservaring verbeteren. Bijvoorbeeld door te compenseren voor de stijfheid van het frame. Door de toepassingen van Carbon in fietsframes is die stijfheid aanmerkelijk toegenomen. De Fortezza Senso is de eerste band die ontwikkeld is op basis van Sensibilité . Dankzij uitzonderlijke eigenschappen zorgt deze band voor een ongeëvenaarde fietservaring: meer grip, een lagere rolweerstand en sterk verbeterde rij- en stuureigenschappen.

Bezoek de website voor meer info, of volg Vredestein op Twitter or Facebook